Siirry pääsisältöön

Uusikuu Vaaka merkissä - 9.10.2018


Uusikuu tiistaina 9.10.2018 on Vaaka merkissä. Uusikuu Vaa’assa luonnollisesti korostaa ihmissuhteita ja niiden merkitystä. Nyt saattaa olla hyvä hetki pysähtyä kysymään itseltään, onko ihmissuhteet omaa kehitystä ravitsevia ja kokonaisvaltaista hyvinvointiasi tukevia.


Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja jokaisella on erilaiset vahvuudet. Ihmissuhteessa jokainen voi tarjota arvokkaan panoksensa suhteeseen ja yhteiseen hyvään. Onnellisen suhteen salaisuus onkin, että erilaisuutta suhteessa opitaan arvostamaan sen sijaan, että keskitytään vain puutteisiin. Tässä en tarkoita pelkästään parisuhteita vaan yleisesti kaikkia suhteita. Otetaanpa esimerkiksi oppilaan ja opettajan suhdetta. Jos opettaja keskittyy vain siihen mitä oppilaalta puuttuu ja mitä hän voisi korjata ja muokata oman mallin mukaan, oppilas saattaa perääntyä koska suhde ei ole erilaisuuden hyväksymistä. Sen sijaan jos opettaja keskittyisi näkemään oppilaan vahvuudet ja tärkeän panoksen oppilasryhmään, suhde voisi olla erilainen.

Me helposti tuomitaan ihmisiä ja pyritään muokkaamaan heitä ja tunkemaan tiettyyn kehykseen. Se on luonnollista, koska näin yhteiskunta tekee ja väkisin tämä kaava siirtyy meihin. Meillä on sääntöjä jokaiseen tilanteeseen. Meillä on valmis kaava omassa päässämme, jonka mukaan jokaisen tilanteen kuuluu mennä ja jos ei mene, siitä syntyy tyytymättömyys ja turhautuneisuus.

Vuosi sitten huomasin, että kielsin tytärtäni kuuntelemasta musiikkia kaupassa, koska ajattelin että tämä häiritsee muita shoppailijoita. Minähän en ole tehnyt galluppia asiasta enkä voisi tietää varmasti, että tosiaan häiritsee, mutta kielsin kuitenkin. Mietin kauppareissun aikana, että mahtoiko musiikki häiritä ihmisiä tosiaan vai olinko vaan keksinyt tuon säännön. Päätin kokeilla asian ja annoin luvan kuunnella musiikkia ja seurasin muiden ilmeitä ja eleitä. Muutama saattoi katsoa ja hymyillä, mutta loput olivat niin uppoutuneita omiin ajatuksiinsa, että olisi tarvittu kunnon bassot herättämään heitä heidän arjen transsista.

Tilanne sai minut kiinnittämään huomiota yleisestikin siihen kuinka monia turhia sääntöjä, kirjoittamattomia sääntöjä meillä on, jotka loppupeleissä johtavat ajatusten lukuun. Me harrastetaan jatkuvasti ajatustenlukua. Tiedätkö varmasti, että se henkilö metrossa, joka katsoi sinua pitkään, arvosteli sinua negatiivisesti tai puolisosi jätti siivouksen väliin, koska ei välitä. Me ei voida tietää muuten kuin kysymällä. Vastaus saattaa yllättää.


2017 aloitti ison muutoksen hurrikaanin, joka tässä vaiheessa  on rauhoittunut, mutta jäljelle on jäänyt se tärkein vaihe: mitä ja  miten rakennamme elämämme uudelleen. Ihmissuhteet, finanssi ja henkilökohtainen kasvu. Nämä ovat alueita, jotka ovat saattaneet saada jopa ison kolhun ja nyt vaativat huomiosi eri tavalla.

Uusikuu on uusien alkujen aika. Silloin on hyvä huomata jokin asia, joka kaipaa uutta alkua ja aloittaa se uusikuun aikaan. Tämä uusikuu on myös siitä hyvä, että se on harkitsevassa Vaakamerkissä. Oletko koskaan huomannut oikeuden käyttävän samaa symbolia? Vaaka on tasa-arvon ja oikeuden puolesta puhuva. Vaaka on myös sovittelija ja sanojaan ja tekemisiään tarkasti punnitseva, tasapainoinen merkki.

Uusikuu muodostaa neliön Pluton kanssa, joka lisää intensiivisyyttä ja draamaa ihmissuhteisiin. Pluto Kauriissa voi viedä hieman erilaisiin syvyyksiin ihmissuhteissa mm. valta- ja hallintakysysymyksiin. Kauris on kuitenkin maaelementti, joka loppupeleissä pyrkii järkeviin pohdintoihin ja tuloksiin. Pluto taas vaikutuksellaan nostattaa valtataistelua ja tarttuu helposti aggressiivisestikin, koska se ei välitä tuloksista niinkään kuin todellisesta yhteydestä ihmisten välillä. Ihmissuhteissa tämä voi tarkoittaa jopa todellisia riitoja, jotka auttavat huomaamaan kuka tai mitä on vielä silloinkin kun kaikki on purettu. Mitä ns. paljastuu kun turhat naamiot riisutaan.


Venuksen perääntyminen Skorpionissa (5.10-18.12) kutsuu meitä olemaan rehellisiä itsellemme ja arvioimaan mitä me oikeasti arvostamme tai rakastamme tehdä, kenen kanssa viihdymme ja ketkä ovat seuramme arvoisia. Skorpioni rakastaa mystisyyttä ja asioiden syvää olemusta, pinnan alle sukeltamista. Venus, jota usein verrataan kauneuden ja ihmissuhteiden jumalattareen Athenaan, Skorionissa lisää intensiivisyyttä ihmissuhteisiin. Saatamme tuntea vetoa erilaisiin asioihin, ehkä jopa normaalista poikkeaviin henkilöihin ja asioihin. Monet astrologit kirjoittavat, että perääntymisjakson aikana saattaa törmätä vanhaan rakkauteen joko fyysisesti tai saattaa muisto nousta mieleen jälleen herättäen kaipuun tunteen. Myös yksi asia, jota monesti astrologiassa painotetaan on omaan ulkonäköön kohdistuvien muutoksien välttäminen. Monesti Venuksen perääntymisen aikana kauneuskäsitys muuttuu jonkin verran. Ne värit ja tyyli, jota on aina vältellyt, nyt saattavat kiinnostaa eri tavalla. Kuitenkin suosituksena on aina ollut se, että pyrkii nyt välttämään isot muutokset, kuten hiusten leikkuun, vaatetyylimuutokset, tatuoinnit, kauneusleikkaukset, yms. Tämä energia onneksi tasaantuu marras-joulukuun vaihteessa ja selviämme tästä ajanjaksosta jälleen viisaampana.

Kaikkiaan nämä astrologiset vaikutukset vaikuttavat vahvasti maamerkkeihin ja erityisesti näiden merkkien uraan ja ihmissuhteisiin töissä. Taas vesimerkkeihin tämän ajan intensiivisyys tuntuu omassa henkilökohtaisessa kasvussa ja oman elämän arvioimisessa. Tuli- ja ilmamerkit saattavat pystyä hyödyntämään ja kääntämään erilaiset tilanteet parhaakseen ihmissuhteiden laadun parantamisessa ja miksei uusien ystävyyksien ja liittolaisten saamisessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leijona 2018!

♌ Leijona : "Olen itsevarma." Yleinen käsitys Leijonista on se, että viidakon kuninkaina, he ovat itsevarmoja ja hakeutuvat mielellään parrasvaloon. Tämä käsitys voi pitää paikkansa erityisesti jos merkissä on muita planetaarisia vaikutuksia, jotka tukevat tätä. Kuitenkin monet Leijonat syystä tai toisesta eivät tunne niin vahvaa itsevarmuutta kuin niiden oletetaan. Sosiaalinen media ja kuvien postaukset muokattuina monella eri filtterillä saattaa heikentää kenen tahansa itsevarmuutta olla esillä. Erityisesti tytöillä tämä helposti voi näyttäytyä epävarmuutena lähteä ulos ilman meikkiä tai muita kauneuskikkoja. Tähän kun lisätään yhteiskunnan yleinen kauneuskäsitys tuloksena voi olla epävarmuutta monilla muillakin kuin pelkästään Leijonilla. Leijona on kuitenkin älykäs johtaja ja karismaattinen, joka helposti vetää huomion puoleensa. Leijonat ovat myös luonnostaan luovia, huolellisia, intohimoisia ja älykkäitä, mutta monesti ohittavat näitä hyviä ominaisuuksia itse

Neitsyt 2018!

♍ NEITSYT "Minä hiljennän sisäistä kriitikkoa" Jos joku haluaa saada jonkun homman tehtyä tehokkaasti, kannattaa viedä se Neitsyelle. Neitsyet  ovat kuin työmuurahaisia, ahkeria ja tehokkaita saamaan asioita aikaiseksi. Tiimityöskentely voi olla vaikeaa vain siksi, koska Neitsyet ottavat helposti liikaa vastuuta ja tekevät kaikkien muidenkin osuuden ryhmätyöstä ja vieläpä mielellään. Aikuisena se saattaa kuormittaa, jos Neitsyt ei osaa hidastaa tahtia tai kieltäytyä kohteliaasti ottamasta muiden tehtävät itselleen. Suurimmaksi osaksi Neitsyt on tehokas saavuttamaan asioita. Hän saattaa saada tehtävänsä nopeasti tehtyä ja jäädä ihmettelemään miksi muut ovat niin hitaita. Haasteena tässä on se, että Neitsyt on melko tietoinen tehokkaasta työskentelystään ja tyytymättömyys toisten tapaan hoitaa asioita saattaa johtaa kasvavaan työmäärään ja vastuuseen. Hidasta Neitsyt tahtisi ja opi hyväksymään myös muiden tapa työskennellä. Olemme kaikki hyviä tietyillä alueilla. Ottamal

Rapu 2018!

♋ Rapu: "Tunnen kaiken ylpeydellä" Rapu on yksi väärinymmärretyistä eläinradan merkeistä. Toivottavasti tämä väärinymmärrys korjaantuu vuoden 2018 aikana. Rapua on usein kuvattu sensitiiviseksi jopa niin liioitellusti, että myös itku voi olla herkässä. Tällainen uskomus ei ole ehkä aivan paikkansapitävä siinä mielessä, että tällaiset uskomukset saattavat keskittää huomion dramaattisuuteen, vaikka todellisuudessa kyse on aivan muusta. Ravut ovat herkkiä aistimaan tunteita. Ravun hallitsijaplaneetta on kuu, joka edustaa feminiinistä energiaa, vesi-elementtiä, alitajuntaa, symboleja ja äitiyttä tai äidillistä huolehtimista. Ravun herkkyydestä mainittakoon esimerkiksi äidit, jotka monesti saattavat tuntea lapsen hädän ja tarpeen, vaikka lapsi olisi toisella puolella planeettaa. Tämän intuition kanssa samoille taajuuksille virittäytyminen vaatii herkkyyttä paitsi vastaanottaa näitä viestejä mutta myös tulkita niitä. Intuitiiviset viestit ilmenevät Ravulle emootioina, joi