Siirry pääsisältöön

Rapu 2018!



♋ Rapu:

"Tunnen kaiken ylpeydellä"

Rapu on yksi väärinymmärretyistä eläinradan merkeistä. Toivottavasti tämä väärinymmärrys korjaantuu vuoden 2018 aikana. Rapua on usein kuvattu sensitiiviseksi jopa niin liioitellusti, että myös itku voi olla herkässä. Tällainen uskomus ei ole ehkä aivan paikkansapitävä siinä mielessä, että tällaiset uskomukset saattavat keskittää huomion dramaattisuuteen, vaikka todellisuudessa kyse on aivan muusta.

Ravut ovat herkkiä aistimaan tunteita. Ravun hallitsijaplaneetta on kuu, joka edustaa feminiinistä energiaa, vesi-elementtiä, alitajuntaa, symboleja ja äitiyttä tai äidillistä huolehtimista. Ravun herkkyydestä mainittakoon esimerkiksi äidit, jotka monesti saattavat tuntea lapsen hädän ja tarpeen, vaikka lapsi olisi toisella puolella planeettaa. Tämän intuition kanssa samoille taajuuksille virittäytyminen vaatii herkkyyttä paitsi vastaanottaa näitä viestejä mutta myös tulkita niitä. Intuitiiviset viestit ilmenevät Ravulle emootioina, joita Rapu voi tuntea melko voimakkaastikin riippuen siitä kuinka hyvin Rapu-merkin henkilö hallitsee tunteitaan. Tunteet voivat kertoa Ravulle monenlaisia asioita, kun opit kuuntelemaan niiden takana olevia merkityksiä.

Vesi-elementti itsessään symboloi tunteitamme ja Ravun ollessa Vesi-elementti tämä on sanomattakin selvää, että Ravulle tunnepuoli on vahvimmillaan. Jos hyväksytään ja tuetaan Ravun kykyä tuntea myrskyä ennen kuin se nousee, silloin Rapu oppii hallitsemaan ja tulkitsemaan tunteitaan ja niiden tuomia viestejä. Sen sijaan, jos Ravun tunneherkkyyteen reagoidaan liian voimakkaasti, negatiivisella tavalla, voi se näkyä muun muassa liioitellusti tunnepurkauksina, raivokohtauksina tai päinvastaisesti jopa tunteiden tukahduttamisena.

Tunteiden hallintaa voisi tukea muun muassa erilaiset harrastukset kuten fyysiset lajit. Suurin osa Ravuista ovat luovia ja taiteellisia. Maalaaminen, tanssiminen, musiikki, kirjoittaminen, näytteleminen, kädentaito tai muu sellainen asia, jonka avulla Rapu oppii hallitsemaan tunnelatauksensa ja purkamaan niitä, voi osoittautua erittäin tehokkaaksi.

Rapu on yksi lempimerkeistäni eläinradassa, sillä se kyky jolla Rapu pystyy tuntemaan empatiaa, asettumaan toisen asemaan, palvelemaan pyyteettömästi on ennennäkemätön. Ihailen valtavasti herkkyyttä, joka Kuun lapsessa, Ravussa löytyy. Kannustan kuitenkin Rapuja kokeilemaan rajojaan ja poistumaan vaikka aluksi lyhyiksi hetkiksi mukavuusalueiltaan ja kokemaan uudenlaisia asioita. Ravun tärkeimpiä opetuksia vuoden 2018 aikana on oppia pyyteettömän palvelemisen todellisen merkityksen. 

Ylistäkää tunteenne Ravut ja tehkää vuodesta 2018 tunnepitoisesti paras! 


Rapu 2018

Saturnus vuonna 2018 tulee vastaan monessa asiassa. Saturnus Kauriissa tulee testaamaan myös Rapua samalla tavalla kuin muita eläinradan merkkejä, mutta Ravun kohdalla nimenomaan siinä missä määrin Rapu pystyy joustamaan äidin-roolissa ja huolehtimaan myös itsestään, tarpeistaan ja hyvinvoinnistaan kokonaisvaltaisesti sekä missä määrin Rapu on valmis saamaan äänensä kuuluviin. 

Tässä vaiheessa, jos olet panostanut itseesi ja oman osaamisesi kehittämiseen, sinulla ei ole syytä huoleen. Saturnuksen vaikutukset 2020 asti (katso 23.12 julkaistu blogi: Saturnus Kauriissa) tulevat laittamaan muutoksen voimakkaasti alulle tai pikemminkin varmistamaan, että muutos on lähtenyt jo käyntiin niissä asioissa, jotka eivät enää palvele elämässämme. Tällaiset vaikutukset näkyvät myös Ravussa niin, että hän joutuu kyseenalaistamaan monenlaisia asioita ja ihmissuhteita sekä suunnittelemaan ajankäyttönsä viisaammin kuin koskaan aikaisemmin.  

31.tammikuun täysikuu lisää tärkeyttä sinun rooliin auttajana, läsnäolevana kuuntelijana. Saatat löytää itsesi tarjoamassa moraalista ja henkistä tukea. Sinun roolisi on korvaamaton tässä suhteessa.

2018 vuoden aikana herää kysymyksiä ja pohdintoja tehtyjen asioiden motiiveista. Miksi teet tiettyjä asioita? Miksi palvelet muita? Itsesi takia vai epäitsekkäästi auttamisenilosta? Teetkö joitakin asioita itsesi kustannuksella? 

15.helmikuun uusikuu saattaa tuoda tiettyjä ongelmia tai puutteita näkyvemmäksi ja näyttää sinulle niiden takana olevan syyn. Myös unet saattavat näyttää monenlaisia asioita, jolloin pystyt käsittelemään unissasi epämiellyttäviäkin asioita. Karu totuus todellisuudesta saattaa hämmentää, mutta kun tartut näihin syihin ja kehität niille ratkaisuja, saatat yllättyä lopputuloksesta. Lähesty tätä eri näkökulmasta, sillä myös pahimpien painajaisten tarkoituksena on tuoda esille niitä asioita joita olet peitellyt, lykännyt tai muista syistä kieltänyt. Käsittelemällä näitä asioita vapaudut ja pääset lähemmäksi korkempaa viisautta ja harmoniaa. 

Rapu rakkaus 2018: 
1.-6. Helmikuuta saatat kokea kiellettyjä kiusauksia, jotka pyrkivät viettelemään sinua. Tämä vaihe on lyhyt ja nopeasti ohimenevää. Sen tarkoituksena on kiinnittää huomiota omiin arvoihisi ja testata sinun itsekuria. Itsekuri on sellainen asia, jota on hyvä harjoittaa asettamalla rajoja ja sääntöjä. 
11.-18.2 Venuksen vaikutus yhdessä Saturnuksen kanssa vakiinnuttaa suhteita ja tekee niistä tasapainoisia.

Venuksen perääntyminen lokakuun alussa lisää romantiikkaa ja lämpöä elämääsi. Jos olet sinkku, tämä aika ei ole paras mahdollinen sitoutumiseen, sillä tämä nopea liekki sammuu ja väliaikainen romanssi kuluu nopeasti. Tämä ajankohta on kuitenkin sopiva pienelle lomalle tai viettämään perheen kanssa laatuaikaa. Marraskuussa ns. musta kuu vaikuttaa hieman ylimielisellä tavalla. Pysy nöyränä ja ota rauhallisesti tämä aika esimerkiksi ostosten ja ylimääräisten menojen suhteen. 1.-16 marraskuuta on hyvä olla itsetietoinen ja antaa tämän ajan kulua rauhallisesti ohitse.

Rapu yhteenveto 2018 
Saturnuksen vaikutus taustalla 1.1-20.12 voi tuntua melko kovalta Ravusta. Nämä  vaikutukset riippuvat myös mihin Saturnus asettuu syntymäkartassa ja mitkä muut asiat vaikuttavat sillä hetkellä. Kuitenkin 2018 voi luoda tilaisuuden taistella ja voittaa omat vihollisensa, jotka monesti ovat yksinkertaisesti omat pelot.

Jos elät terveellistä ja ravitsevaa elämää sekä tasapainottelet henkisyyden ja materiaalisen kylläisyyden välillä, tämä aika tulee vahvistamaan polkuasi ja suuntaa sinua entistä tehokkaammin elämäsi polulla. Mutta jos taistelet erilaisten riippuvuuksien, huonojen elämäntapojen ja epäonnistuneiden ihmissuhteiden kanssa,  2018 ja Saturnuksen vaikutus ajaa sinua kohtaamaan ja taistelemaan oma taistelusi. Olipa tulos mikä tahansa tämä on kasvun paikka ja taistelun tarkoituksena on tarjota sinulle suuren opetuksen.

Muista, että Saturnus palkitsee kovaa työtä, joten Marsin vaikutus 22.-31.3. ei pitäisi olla ongelma erityisesti silloin jos olet ollut rehellinen erilaisissa toiminnoissasi. Tämä aika on hyvä saada kunnioitusta ja huomiota omista teoista.

Merkuriuksen perääntyminen 4.-15.4 välisenä aikana auttaa sinua tutkimaan mahdollisia yhteistyöhankkeita, jotka eivät toimi kunnolla. Yhdessä Saturnuksen kanssa nämä vaikutukset lisäävät harkintakykyä yhteistyöhösi ja sopimuksiisi muiden kanssa.

Venus 20.-27.5 näyttää, ketkä ovat sinun oikeat ystävät. Ota tämä aika itsellesi ja löydä tapoja viihtyä rakastamiesi asioiden parissa.

Rapu 2018 Avainsanat
Vakavat suhteet, rakkauden osoitus, pyyteetön rakkaus ja toisten palveleminen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leijona 2018!

♌ Leijona : "Olen itsevarma." Yleinen käsitys Leijonista on se, että viidakon kuninkaina, he ovat itsevarmoja ja hakeutuvat mielellään parrasvaloon. Tämä käsitys voi pitää paikkansa erityisesti jos merkissä on muita planetaarisia vaikutuksia, jotka tukevat tätä. Kuitenkin monet Leijonat syystä tai toisesta eivät tunne niin vahvaa itsevarmuutta kuin niiden oletetaan. Sosiaalinen media ja kuvien postaukset muokattuina monella eri filtterillä saattaa heikentää kenen tahansa itsevarmuutta olla esillä. Erityisesti tytöillä tämä helposti voi näyttäytyä epävarmuutena lähteä ulos ilman meikkiä tai muita kauneuskikkoja. Tähän kun lisätään yhteiskunnan yleinen kauneuskäsitys tuloksena voi olla epävarmuutta monilla muillakin kuin pelkästään Leijonilla. Leijona on kuitenkin älykäs johtaja ja karismaattinen, joka helposti vetää huomion puoleensa. Leijonat ovat myös luonnostaan luovia, huolellisia, intohimoisia ja älykkäitä, mutta monesti ohittavat näitä hyviä ominaisuuksia itse

Neitsyt 2018!

♍ NEITSYT "Minä hiljennän sisäistä kriitikkoa" Jos joku haluaa saada jonkun homman tehtyä tehokkaasti, kannattaa viedä se Neitsyelle. Neitsyet  ovat kuin työmuurahaisia, ahkeria ja tehokkaita saamaan asioita aikaiseksi. Tiimityöskentely voi olla vaikeaa vain siksi, koska Neitsyet ottavat helposti liikaa vastuuta ja tekevät kaikkien muidenkin osuuden ryhmätyöstä ja vieläpä mielellään. Aikuisena se saattaa kuormittaa, jos Neitsyt ei osaa hidastaa tahtia tai kieltäytyä kohteliaasti ottamasta muiden tehtävät itselleen. Suurimmaksi osaksi Neitsyt on tehokas saavuttamaan asioita. Hän saattaa saada tehtävänsä nopeasti tehtyä ja jäädä ihmettelemään miksi muut ovat niin hitaita. Haasteena tässä on se, että Neitsyt on melko tietoinen tehokkaasta työskentelystään ja tyytymättömyys toisten tapaan hoitaa asioita saattaa johtaa kasvavaan työmäärään ja vastuuseen. Hidasta Neitsyt tahtisi ja opi hyväksymään myös muiden tapa työskennellä. Olemme kaikki hyviä tietyillä alueilla. Ottamal