Siirry pääsisältöön

Uusikuu maaliskuu 2018




Luonnon syklit

Kuu on aina kiehtonut minua kaikissa sen muodoissaan. En ole aina ymmärtänyt eri vaiheiden merkitystä astrologisesta näkökulmasta, mutta olen monesti kiinnittänyt huomiota siihen, että Täysikuun aikana on tuntunut normaalia energisemmältä ja laskevan Kuun aikaan väsyneemmältä. Nämä eri vaiheet näyttäytyvät meissä jokaisessa eri tavalla ja jokainen voi luetella erilaisia havaintoja Kuun sykleistä. Jotkut naiset saattavat havaita oman kuukautiskierron osuvan harmonisesti Kuun kierron kanssa ja jotkut rytmittävät isompia tapahtumia ja tärkeimpiä tapaamisia syklien mukaisesti. Kuun eri vaiheet ovat Uusikuu, kasvava Kuu, Täysikuu ja laskeva Kuu. Kuun kierto symbolisoi niin monia syklejä ihmisessä, kuten esimerkiksi kuukautiskiertoa, raskautta ja synnytystä, kehon rytmiä, ihmisen elämänkaarta, tunteiden syklejä ja eri prosessien alkua ja loppua.

Kuu on lähempänä planeettaamme ja sen vaikutus on luonnollisesti suuri energioihimme ja yhdessä muiden planetaaristen energioiden kanssa ne kohdistavat meihin suurta energiaa, joka ohjaa elämäämme suuntaan tai toiseen. Eri syklejä ja rytmejä mukaillen toisinaan on helpompi saavuttaa isoja asioita pienemmällä panoksella ja toisinaan taas on hyvä pysähtyä arvioimaan tehtyä ja saavutettua.

Kuu eri eläinradan merkeissä korostaa tiettyjä ominaisuuksia enemmän sen eläinradan merkin mukaisesti. Lauantaina Kuu siirtyy taas syklinsä alkuun Uusikuu vaiheeseen, joka symbolisoi uuden alkua, uusia projektejamme ja puhdasta energiaa. Tämän kuukauden Uusikuu osuu Kalat merkkiin, joka on eläinratamme viimeinen merkki ja syklin loppu, jonka jälkeen sykli lähtee alusta Oinas merkistä. Tämä on tärkeä vaihe pysähtyä niin monesta eri syystä. Monesti elämä on kiireinen ja meillä monilla on lukemattomia rooleja elämässä ja aikaa mietiskelyyn ja pohdintaan voi jäädä melko vähäiseksi. Lauantaina on hyvä pysähtyä paitsi uuden Kuun takia mutta aidosti pohtimaan omia erilaisia projekteja, saavutuksia ja keskeneräisiä syklejä elämässään.


Kalat-Uusikuu

Niinkuin mainitsin aikaisemmin tämä uusikuu osuu Kalat merkkiin, joka on eläinradan syklin lopussa ja siksi teemana on tällä kertaa pysähtyminen, vapauttaminen ja irtipäästäminen. Pysähdy katsomaan ja tuntemaan mitä tarvitset elämääsi, mistä haluat luopua ja mitä haluat enemmän.

Ajanjaksona tämä on hyvä aika selvittää omia vahvuuksiaan ja toisaalta myös heikkouksiaan ja arvioida aidosti ja rehellisesti mistä on hyvä aika päästää irti ja puhdistaa energioitaan. Tämä on tärkeä myös siksi, että kun uusi eläinradan sykli lähtee käyntiin kolme päivää Uudenkuun jälkeen, se lähtee puhtaasti ja positiivisella energialla ja vuodesta tulee upea luomuksesi.

Kheironin, haavoittuneen parantajan ja opettajan, vaikutus 28 asteessa Kalat merkissä ohjaa meitä syvimmän tuskan kautta pääsemään suurimpiin lahjoihimme. Kheironin vaikutuksen alla voimme olla enemmän yhteydessä henkisyyteemme, intuitioomme, alitajuiseen mieleemme ja maailmankaikkeuden energioihin. Voimme keskittyä sisäisiin salaisuuksiin ja työskennellä parantamaan itseämme ja muita. Yhteyden rakentaminen omaan henkisyyteen voi olla hyödyllistä ja auttaa meitä parantamaan itseämme ja muita. Tämän ajanjakson aikana saatat kokea tarvetta pohtia menneitä ja jopa kohdata aiempia kokemuksia paljastaaksesi piileviä asioita elämässäsi.

Kheiron siirtyy Oinaaseen 17.4 ja perääntyy 25.9 ja tulee Oinaseen jälleen helmikuusssa 2019, joka aloittaa uuden syklin vuoteen 2027 saakka.




Myös Jupiter on vaikuttamassa meihin laajentavalla voimallaan. Jupiterin vaikutus näyttäytyy mm. uteliaisuutena tutkia ja selvittää uusia asioita ja saada vastauksia. Tämän ajanjakson aikana kiinnostus henkisyyteen, luovuuteen ja intuitiiviseen työskentelyyn kasvaa ja siksi on tavallista, että Jupiterin vaikutuksen alla tapahtuu muutoksia maailmankuvassamme.

Jupiter symboloi anteliaisuutta ja suojelua ja siksi tämä yhdessä Kheironin vaikutuksen kanssa lisää mielenkiintoa toisiin ihmisiin, eläimiin ja luontoon ja erityisesti niiden auttamiseen. Parhaimmillaan tämä ajanjakso tuo uutta ymmärrystä ja oivalluksia, jotka syntyvät syvällä itsessämme. Kasvavan myötätunnon ja ystävällisyyden voi hyödyntää niin monella eri tapaa. Ole avoin ja aidosti kiinnostunut ympäristöstäsi ja tartu pienempiinkin positiivisiin tekoihin. Kokeile esimerkiksi hymyillä enemmän ihmisille ja nauti heidän reaktioistaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leijona 2018!

♌ Leijona : "Olen itsevarma." Yleinen käsitys Leijonista on se, että viidakon kuninkaina, he ovat itsevarmoja ja hakeutuvat mielellään parrasvaloon. Tämä käsitys voi pitää paikkansa erityisesti jos merkissä on muita planetaarisia vaikutuksia, jotka tukevat tätä. Kuitenkin monet Leijonat syystä tai toisesta eivät tunne niin vahvaa itsevarmuutta kuin niiden oletetaan. Sosiaalinen media ja kuvien postaukset muokattuina monella eri filtterillä saattaa heikentää kenen tahansa itsevarmuutta olla esillä. Erityisesti tytöillä tämä helposti voi näyttäytyä epävarmuutena lähteä ulos ilman meikkiä tai muita kauneuskikkoja. Tähän kun lisätään yhteiskunnan yleinen kauneuskäsitys tuloksena voi olla epävarmuutta monilla muillakin kuin pelkästään Leijonilla. Leijona on kuitenkin älykäs johtaja ja karismaattinen, joka helposti vetää huomion puoleensa. Leijonat ovat myös luonnostaan luovia, huolellisia, intohimoisia ja älykkäitä, mutta monesti ohittavat näitä hyviä ominaisuuksia itse

Neitsyt 2018!

♍ NEITSYT "Minä hiljennän sisäistä kriitikkoa" Jos joku haluaa saada jonkun homman tehtyä tehokkaasti, kannattaa viedä se Neitsyelle. Neitsyet  ovat kuin työmuurahaisia, ahkeria ja tehokkaita saamaan asioita aikaiseksi. Tiimityöskentely voi olla vaikeaa vain siksi, koska Neitsyet ottavat helposti liikaa vastuuta ja tekevät kaikkien muidenkin osuuden ryhmätyöstä ja vieläpä mielellään. Aikuisena se saattaa kuormittaa, jos Neitsyt ei osaa hidastaa tahtia tai kieltäytyä kohteliaasti ottamasta muiden tehtävät itselleen. Suurimmaksi osaksi Neitsyt on tehokas saavuttamaan asioita. Hän saattaa saada tehtävänsä nopeasti tehtyä ja jäädä ihmettelemään miksi muut ovat niin hitaita. Haasteena tässä on se, että Neitsyt on melko tietoinen tehokkaasta työskentelystään ja tyytymättömyys toisten tapaan hoitaa asioita saattaa johtaa kasvavaan työmäärään ja vastuuseen. Hidasta Neitsyt tahtisi ja opi hyväksymään myös muiden tapa työskennellä. Olemme kaikki hyviä tietyillä alueilla. Ottamal

Rapu 2018!

♋ Rapu: "Tunnen kaiken ylpeydellä" Rapu on yksi väärinymmärretyistä eläinradan merkeistä. Toivottavasti tämä väärinymmärrys korjaantuu vuoden 2018 aikana. Rapua on usein kuvattu sensitiiviseksi jopa niin liioitellusti, että myös itku voi olla herkässä. Tällainen uskomus ei ole ehkä aivan paikkansapitävä siinä mielessä, että tällaiset uskomukset saattavat keskittää huomion dramaattisuuteen, vaikka todellisuudessa kyse on aivan muusta. Ravut ovat herkkiä aistimaan tunteita. Ravun hallitsijaplaneetta on kuu, joka edustaa feminiinistä energiaa, vesi-elementtiä, alitajuntaa, symboleja ja äitiyttä tai äidillistä huolehtimista. Ravun herkkyydestä mainittakoon esimerkiksi äidit, jotka monesti saattavat tuntea lapsen hädän ja tarpeen, vaikka lapsi olisi toisella puolella planeettaa. Tämän intuition kanssa samoille taajuuksille virittäytyminen vaatii herkkyyttä paitsi vastaanottaa näitä viestejä mutta myös tulkita niitä. Intuitiiviset viestit ilmenevät Ravulle emootioina, joi