Siirry pääsisältöön

Täysikuu Jousimiehessä 29.5 - tutkimusretki sisäiseen maailmaan

Täysikuu Jousimiehessä korostaa paitsi seikkailun haluamme mutta myös virittäytymistä suurempaan totuuteen ja vapauteen. Tämän täydenkuun pyrkimyksenä on valaista sielumme viisautta, tietämystä, jota kuljetamme sydämessämme ja ruumiissamme. Se pyrkii lisäämään innostusta ja rohkeutta tutkimaan elämäämme eri perspektiivistä ja luomaan tulevaisuutemme uusia mahdollisuuksia hyödyntäen.


Jousimies on tulielementti, joka on valmis menemään eteenpäin ja tutkimaan horisontteja saadakseen selville maailman arvoituksia ja seikkailuja. Täysikuu Jousimiehessä ja Kheiron Oinaassa saavat melko tulisen teeman aikaiseksi tämän kuukauden loppuunn. Tulielementillä on tärkeä rooli ja sitä tarvitaan muuttamaan tieto teoksi, koska se on nopea reagoimaan, valmis laittamaan asiat rohkeudella eteenpäin, manifestoimaan ne kaikki suunnitelmat ja ajatuksen tasolle jääneet käsitykset fyysiseen maailmaan. Me keräämme koko elämämme ajan tietoa eri lähteistä, joista pystymme argumentoimaan ja osoittamaan tietävämme tiettyjä asioita teoriatasolla. Teoria ja tiedonkeruuvaiheesta tulee kuitenkin edetä jossakin kohtaa itse tekemiseen ja kokemustiedon hankkimiseen. Tämä on selvä erityisesti akateemisessa maailmassa ja tutkimusten tekemisessä. Tätä samaa kuitenkin voimme soveltaa jokapäiväiseen elämään: me omaksumme tietoa pienestä pitäen, mutta jos me emme sovella omaksumaamme tietoa vastaamaan arkielämäämme, tiedolla ei tee juuri mitään. Sen voi säilyttää muistissa ja pyrkiä opettamaan toisia samaisella tiedolla, mutta todellisuudessa jokin meissä tietää, että se tulee siirtää käytännön arkeen tai elämme ristiriidassa. Tästä hyvä esimerkki on ruokavalio ja dieetit. Monet meistä tietää teoriassa millainen on hyvä ruokavalio ja minkälaisia ruokia tai elämäntottumuksia olisi hyvä välttää, mutta tieto itsessään ei vielä riitä. Tarvitaan rohkea askel kohti tavoitetta. Askel voi olla dramaattinen, kuten kaiken epäterveellisen eliminoiminen kerralla tai hidas, kuten kahden herkuttelupäivän sijaan yksi. Tämä on askel kohti ajatuksen manifestoimista tai tuomista jokapäiväiseen elämään, jolloin pikkuhiljaa myös tuloksia alkaa näkymään suuntaan tai toiseen.

Tätä samaa voidaan soveltaa mihin tahansa elämänalueeseen, jossa kokee olevansa jumissa tiedon tasolla. Itse henkilökohtaisesti pidän maailman filosofoinnista ja asioiden syiden ja seurausten pohtimisesta niin maailmankaikkeuden kuin yksilöiden psykologisen identiteetin mittakaavassa ja monesti koen tietäväni vastauksia suuntaan ja toiseen ihmisen käyttäytymisessä, mutta tämä ei itsessään vielä kerro minun käyttäytymisestä juuri laisinkaan. Olen hyvin paljon panostanut siihen tietoiseen käyttäytymiseen ja omien kaavojen rikkomiseen, niin että tuon sen tiedon joka teoriatasolla palvelee unelmiani, myös jokapäiväiseen elämään. Tämä ehkä jonkun mielestä vaikuttaa helpolta, mutta minulle se ei ollut niin yksikertainen prosessi. Se vaati rohkeutta ja varmuutta siitä, että vaikka menisi mikä tahansa pieleen, niin nousen ja teen aina uudestaan ja uudestaan kunnes asia omaksutaan osaksi jokapäiväistä elämää.


Lapset ovat hyviä ajatus-tekeminen-sekvenssin siirtymissä. Lastentarhanopettajan tehtävissä olen monesti havainnoinut lasten toimintaa ja todennut heidän nopeiden siirtymien olevan ihmeitä ja toisinaan minulle liian nopeita pysymään perässä. Lapsi saa idean ja muutaman sekunnin sisällä hän jo toteuttaa ideansa. Lapsi on välitön siinä, koska hän ei ole ehkä harkinnut seurauksia seuraamusten kannalta. Syy-seuraussuhteessa lapsi on harkinnut asian mahdollisesti sen nautinnollisen ja hyvän lopputuloksen kannalta, jota voidaan luokitella vastuuttomaksi tai omahyväiseksi. Otetaanpa esimerkiksi minun 5-vuotias tytär, joka halusi yllättää minut aamulla laittamalla minulle teetä. Hän oli kuitenkin leikkinyt teellä ja maidolla niin, että suurin osa siitä oli lattialla. Minä tulen ja suutun siitä, että voi ei parkettilattiamme on maidon ja teen peitossa. Onko teko itsessään omahyväistä? Tuskinpa, sillä hänhän oli ajattelut minun hyvää.

Prosessissa hän ei kuitenkaan olettanut maidon kaatuvan ja se onkin sellainen yksityiskohta, joka ei läheskään aina tapahdu vaan se oli vahinko, joka voi sattua aikuiselle aivan samalla tavalla. Hänen tarkoituksensa oli siis hyvä ja myös omat kuvitelmansa seurausista (minä saan hyvää teetä ja olen iloinen). Erilaiset mutkat matkassa kuuluvat itse matkaan ja opettavat häntä kaatamaan seuraavalla kerralla paremmin, jolloin mitään vahinkoa ei tapahdukaan. Toisaalta jos reagoin vihaisesti ja tyrmään hänen yrityksensä todennäköisesti synnytän tästä kriteerin sille miten hän saa käyttäytyä ja miten ei saa, joka ei todellisuudessa ole sääntö vaan pikemminkin mikä meillä on hyväksyttävää. Silloin seuraavan kerran kun hän saa idean keittää minulle teetä, hän muistaa pahanolon ja suuttumuksen ja mahdollisesti asia jääkin ideatasolle.

Nämä esimerkit ovat vain hahmottamaan oman ajattelumme monimutkaisuuden mutta samalla yksinkertaisuuden. Mitä ikinä teemme, siitä on seurattava hyvä ja/tai onnistunut tunne, joka vahvistaa teon ja antaa luvan jatkaa sitä tulevaisuudessa. Toimiessasi omien arvojesi ja kriteeriesi mukaisesti, olet onnellinen ja onnellisuus kumpuaa sinusta itsestäsi.

Astrologisesti tämä on aika, jolloin monet maskit riisuutuvat ja monet illuusiot pyrkivät pinnalle tarkastelun kohteeksi. Totuuden paljastuminen luo mahdollisuuden todelliselle eheytymiselle ja voimaantumiselle.
Venuksen vaikutus Ravussa kannustaa meitä avaamaan silmiämme urakysymyksiin. Millaisessa työssä olet? Minkälainen suhde sinulla on työhösi? Entä kollegoihisi? Nautitko työstäsi? Mikä tekee työstä nautinnollisen? Tässä kohtaa, jos vastauksesi olivat enimmäkseen kielteisiä, pysähdy havainnoimaan miksi niin ja mitä voit tehdä edistääksesi tilannetta. Venuksen sijainti Ravussa auttaa meitä tekemään nyt tehokkaita ratkaisuja, joten pysähdy, käytä aikaasi tehokkaasti havainnoimaan ja tekemään tehokkaita ratkaisuja.

Jupiter, Jousimiehen hallitsija, perääntyy  Skorpionissa, mikä viittaa siihen, että tämän täydenkuun aktivoitunut kova tahto ja tulisuus kanavoidaan parhaiten kohtaamaan omia sisäisiä rajoituksia ja pelkoja. Sukella siis tunteidesi syvyyksiin kohtaamaan pelkosi, mutta toisin kuin monet ehdottavat, itse suosittelen kohtaamisen jälkeen rauhansopimuksen ja tavan toimia erilaisten tunteiden kanssa eikä vastaan.


Jupiterin kolmio Neptunukselle Kaloissa avaa ovia korkeammalle tietoisuudelle. Olemme vastaanottavaisempia myös  näkymättömälle maailmalle ja sen energioille. Mielikuvituksen, unien ja intuitiivisuuden kasvu on tärkeä niin monella tasolla tutkimaan vaihtoehtoja. Tämä on mainio aika viettää nauttien luonnosta ja sen annista, meditoida ja tutkia itsensä sukeltamalla omien vesiensä syvyyksiin tai oman sydämensä palavaan tahdonvoimaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leijona 2018!

♌ Leijona : "Olen itsevarma." Yleinen käsitys Leijonista on se, että viidakon kuninkaina, he ovat itsevarmoja ja hakeutuvat mielellään parrasvaloon. Tämä käsitys voi pitää paikkansa erityisesti jos merkissä on muita planetaarisia vaikutuksia, jotka tukevat tätä. Kuitenkin monet Leijonat syystä tai toisesta eivät tunne niin vahvaa itsevarmuutta kuin niiden oletetaan. Sosiaalinen media ja kuvien postaukset muokattuina monella eri filtterillä saattaa heikentää kenen tahansa itsevarmuutta olla esillä. Erityisesti tytöillä tämä helposti voi näyttäytyä epävarmuutena lähteä ulos ilman meikkiä tai muita kauneuskikkoja. Tähän kun lisätään yhteiskunnan yleinen kauneuskäsitys tuloksena voi olla epävarmuutta monilla muillakin kuin pelkästään Leijonilla. Leijona on kuitenkin älykäs johtaja ja karismaattinen, joka helposti vetää huomion puoleensa. Leijonat ovat myös luonnostaan luovia, huolellisia, intohimoisia ja älykkäitä, mutta monesti ohittavat näitä hyviä ominaisuuksia itse

Neitsyt 2018!

♍ NEITSYT "Minä hiljennän sisäistä kriitikkoa" Jos joku haluaa saada jonkun homman tehtyä tehokkaasti, kannattaa viedä se Neitsyelle. Neitsyet  ovat kuin työmuurahaisia, ahkeria ja tehokkaita saamaan asioita aikaiseksi. Tiimityöskentely voi olla vaikeaa vain siksi, koska Neitsyet ottavat helposti liikaa vastuuta ja tekevät kaikkien muidenkin osuuden ryhmätyöstä ja vieläpä mielellään. Aikuisena se saattaa kuormittaa, jos Neitsyt ei osaa hidastaa tahtia tai kieltäytyä kohteliaasti ottamasta muiden tehtävät itselleen. Suurimmaksi osaksi Neitsyt on tehokas saavuttamaan asioita. Hän saattaa saada tehtävänsä nopeasti tehtyä ja jäädä ihmettelemään miksi muut ovat niin hitaita. Haasteena tässä on se, että Neitsyt on melko tietoinen tehokkaasta työskentelystään ja tyytymättömyys toisten tapaan hoitaa asioita saattaa johtaa kasvavaan työmäärään ja vastuuseen. Hidasta Neitsyt tahtisi ja opi hyväksymään myös muiden tapa työskennellä. Olemme kaikki hyviä tietyillä alueilla. Ottamal

Rapu 2018!

♋ Rapu: "Tunnen kaiken ylpeydellä" Rapu on yksi väärinymmärretyistä eläinradan merkeistä. Toivottavasti tämä väärinymmärrys korjaantuu vuoden 2018 aikana. Rapua on usein kuvattu sensitiiviseksi jopa niin liioitellusti, että myös itku voi olla herkässä. Tällainen uskomus ei ole ehkä aivan paikkansapitävä siinä mielessä, että tällaiset uskomukset saattavat keskittää huomion dramaattisuuteen, vaikka todellisuudessa kyse on aivan muusta. Ravut ovat herkkiä aistimaan tunteita. Ravun hallitsijaplaneetta on kuu, joka edustaa feminiinistä energiaa, vesi-elementtiä, alitajuntaa, symboleja ja äitiyttä tai äidillistä huolehtimista. Ravun herkkyydestä mainittakoon esimerkiksi äidit, jotka monesti saattavat tuntea lapsen hädän ja tarpeen, vaikka lapsi olisi toisella puolella planeettaa. Tämän intuition kanssa samoille taajuuksille virittäytyminen vaatii herkkyyttä paitsi vastaanottaa näitä viestejä mutta myös tulkita niitä. Intuitiiviset viestit ilmenevät Ravulle emootioina, joi