Siirry pääsisältöön

Täysikuu - 26.8.2018

Sunnuntaina 26.8 täysikuu on Kalat merkissä. Kalat merkki on aina kiehtonut minua kovasti monestakin syystä. Kala on symbolisestikin esiintynyt mystisissä ja okkultistisissa kirjoituksissa ja myös uskonnollisissa konteksteissa. Kalat on eläinradan viimeinen aurinkomerkki ja se edustaa valaistumista, spiritualistisuutta ja ehkä jopa irtaantumista maallisista kiinnittymisistä (attachments). Kalat merkin ihmisille on tyypillistä olla ja viettää aikaa erilaisissa todellisuuksissa. Sukeltaminen ajatusmaailmaan on luontaista Kalat merkin ihmisille ja siksi monesti yhteys heihin voi olla erilaista. Tällaisen ominaisuuden takia myös ideoiden toteuttaminen ja manifestointi voi vaihdella kovinkin paljon merkin ihmisillä. Nyt kuitenkin kun tähän täysikuuhun vaikuttaa Kalat merkin energioiden lisäksi aurinko Neitsyessä, saadaan myös Merkuriuksen nopeatempoisuutta, ajattelua, päättelyä ja asioiden alulle laittamista tai loppuun viemistä tehokkaammin.

Minusta Kalojen hengellisyys ja fantasia yhdistettynä Neitsyen päättäväiseen ja järjestelmälliseen energiaan on mainio fuusio, joka löysentää niin Neitsyen vakavaa otetta maailmaan kuin lisätä fyysisiä ja realistisia askelia Kalojen maailman filosofointiin.


Täysikuu usein paljastaa, että asiat eivät ole aina juuri sellaisia, kuin miltä ne vaikuttavat. Erityisesti tämä täysikuu kun on muuttuvassa vesi merkissä, saatamme nähdä todellisuuden muotoutuvan silmiemme edessä. Neitsyt on luonteeltaan melko hallitseva ja pyrkii aina kontrolloimaan niin omaa kuin ympäristönsäkin käyttäytymistä. Neitsyt on tuomitseva, jos asiat eivät tapahdu haluamallaan tavalla. Tämä on täysin vastakohta Kalat merkin ominaisuuksille ja nämä merkit tuntuvatkin olevan polariteetteja, kolikon kaksi puolta. Tämä kuitenkin voi opettaa löytämään kultaisen keskitien näiden ääripäiden välillä.

Flow-tila on tärkeä ja ihminen on luovimmillaan silloin kun toimii flow-tilasta käsin. Meille kaikille olisi antoisinta elämässä on pystyä työskentelemään luovasti ja nautinnollisesti. Joskus jos tämänhetkinen uravalinta ei palvele tätä tarkoitusta, saattaa toiminta muuttua suorituspainotteiseksi ja ikään kuin robottimaiseksi hyvin laskelmoiduksi prosessiksi, jonka palkkio on tietty rahallinen arvo. Tällaista on mahdollista sietää vaikka koko eliniän ajaksi riippuen omasta “vastustuskyvystä”. Jotkut taas tietävät syvällä sisimmässään, että täytyy olla muutakin kuin rahallinen palkkio tehdystä työstä.


Kalat merkkiä symboloi kaksi kalaa, jotka uivat eri suuntaan. Symboli itsessään pitää sisällään tietoa siitä kuinka meidän tulee löytää tasapaino mielen ja kehon, henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin, materialistisen ja immaterialistisen maailmamme välillä.

Maailmamme ei ole koskaan pelkästään materialistinen, koska tunteilla on tärkeä sija olemassaolossamme. Pelkkä fyysinen hyvinvointi ei voi tapahtua ilman henkistä ja toisinpäin. Kumpaakin tarvitaan. Iloinen, onnellinen ihminen heijastaa tätä iloa myös ympäristöönsä ja tämä ilo ottaa fyysisen olomuodon kun henkilö itse hymyilee enemmän ja hänen ympärillä olevat myös.

Me usein määrittelemme itseämme fyysisillä asioilla, kuten omaisuudella, asuinalueella/-paikalla, elämäntyylillä, titteleillä ja arvonimillä. Nämä asiat ovat kulttuurillisesti muodostuneet tärkeiksi osaksi identiteettiämme. Määritelmään kuuluu myös lisää osia, joita ei saisi unohtaa, henkinen puoli, henkinen voimavara. Enkä tarkoita sillä uskontoa. Uskonnolla on varmasti paljon annettavaa, mutta kehotan kuitenkin löytämään sen itselle sopivan polun siinäkin.

Henkisyys miten minä määrittelen sen on tietoisuus omasta toiminnasta. Se on vahvaa itsereflektiota. Se on kun pysähdyt kysymään kuka tai miksi sinä olet. Se on kun mietit asioiden syitä ja seurauksia tunnetasolla asettuen myös toisen saappaisiin.

Henkisyyttä on jokainen hetki, jota elät inspiraatiosta ja rakkaudesta käsin. Se on jokainen hetki, jolloin nautit elämästä ja juhlistat ympärilläsi olevaa kauneutta. Jokainen hetki on niin kaunis ja ihmeellinen ja on ihmetyksen arvoinen. Lapset ovat hyviä siinä, koska he elävät hetkessä ja nauttien jokaisesta tilanteesta. He eivät elä menneessä kuin tulevassakaan vaan jokainen hetki määrittelee reaktion, joka kestää myös hetken. Siinä vaiheessa kun maailma alkaa kaatamaan kaikenlaisia huolia, pelkoja ja olemattomia vaaroja, lopetamme ihmetyksen ja astumme taiasta riisuttuun, vakavaan maailmaan (siriukseen).

Tämä vakava maailma kuitenkin kuluttaa voimavarojamme enemmän kuin se antaa. Mistä tiedän vai? Oletko koskaan ollut lempipuuhan äärellä? Se voi olla urheilu, maalaaminen, matsin seuraaminen, puutarhan hoitaminen tai mitä tahansa mistä nautit niin paljon. Tuntuuko silloin, että aika menettää merkityksensä ja koko maailma ikään kuin pysähtyy ja stressi väistyy? No, silloin olet tehnyt asioita, jotka inspiroivat ja olet mahdollisesti ollut henkisyyden ytimessä (inspiration = in spirit).


Täysikuu mystisessä Kalat merkissä pyrkii vahvistamaan tietoisuutemme yhteydestämme toisiin ihmisiin, eläimiin, luontoon ja jumalalliseen voimaan. Me elämme suurimman osan ajasta miettien minää, minun tunteita, minun tarpeita, minun haluja ja himoja. Minäkeskeisyys ja yksilöllisyys on tässä ajassa vallitseva ajatusmaailma, joka ei ole lainkaan huono tai välttämättä hyväkään asia. Se vain on. Tällainen ajattelu kuitenkin vangitsee huomion itseensä vieden energiaa Me-hengestä ja yhteydestä ympäröivään maailmaan. Me emme ole irrallisia ympäristöstämme emmekä myöskään universumista vaan olemme samaa ainesta ja meissä on taikaa samalla tavalla kuin tähdissä. Samalla tavalla kuin kauniissa kukassa. Me vaan lakkaamme näkemästä tätä taikaa kun keskitymme vertaamaan ja erottamaan itseämme luonnon ihmeistä.

Tämä ehdottoman rakkauden ja hyväksynnän energia voi innostaa myötätuntoisia ja näkemättömiä luovia ilmaisuja.

Täysikuu saattaa nostattaa Kalat merkin myös toisenlaisia ominaisuuksia meissä, kuten uhriutumista ja itsesääliä. Kalat merkin huonompia ominaisuuksia on myös saamattomuus, joka näyttäytyy muille laiskuutena vaikka todellisuudessa se voi liittyä myös ikään kuin ajatuskupalassa elämiseen. Päästä irti näistä ajatuksista ja vältä uhriutumista, se ei auta sinua eteenpäin elämässä.

Onneksi Aurinko Neitsyessä tuo myös tähän aspektiin realistisempaa suhtautumista ja juurruttaa paremmin. Kaiken kaikkiaan tämä täysikuu on aikaa, jolloin olisi hyvä meditoida ja rauhoittua hetkeksi kuuntelemaan itseään, pohtimaan omaa fyysisen ja henkisen elämän lähtötasoa ja löytämään tasapaino. Se on aikaa keskustella, pohtia asioita yksin ja seurassa, kuunnella musiikkia, katsoa elokuvia ja nauttia taiteesta.


Be Inspired

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leijona 2018!

♌ Leijona : "Olen itsevarma." Yleinen käsitys Leijonista on se, että viidakon kuninkaina, he ovat itsevarmoja ja hakeutuvat mielellään parrasvaloon. Tämä käsitys voi pitää paikkansa erityisesti jos merkissä on muita planetaarisia vaikutuksia, jotka tukevat tätä. Kuitenkin monet Leijonat syystä tai toisesta eivät tunne niin vahvaa itsevarmuutta kuin niiden oletetaan. Sosiaalinen media ja kuvien postaukset muokattuina monella eri filtterillä saattaa heikentää kenen tahansa itsevarmuutta olla esillä. Erityisesti tytöillä tämä helposti voi näyttäytyä epävarmuutena lähteä ulos ilman meikkiä tai muita kauneuskikkoja. Tähän kun lisätään yhteiskunnan yleinen kauneuskäsitys tuloksena voi olla epävarmuutta monilla muillakin kuin pelkästään Leijonilla. Leijona on kuitenkin älykäs johtaja ja karismaattinen, joka helposti vetää huomion puoleensa. Leijonat ovat myös luonnostaan luovia, huolellisia, intohimoisia ja älykkäitä, mutta monesti ohittavat näitä hyviä ominaisuuksia itse

Neitsyt 2018!

♍ NEITSYT "Minä hiljennän sisäistä kriitikkoa" Jos joku haluaa saada jonkun homman tehtyä tehokkaasti, kannattaa viedä se Neitsyelle. Neitsyet  ovat kuin työmuurahaisia, ahkeria ja tehokkaita saamaan asioita aikaiseksi. Tiimityöskentely voi olla vaikeaa vain siksi, koska Neitsyet ottavat helposti liikaa vastuuta ja tekevät kaikkien muidenkin osuuden ryhmätyöstä ja vieläpä mielellään. Aikuisena se saattaa kuormittaa, jos Neitsyt ei osaa hidastaa tahtia tai kieltäytyä kohteliaasti ottamasta muiden tehtävät itselleen. Suurimmaksi osaksi Neitsyt on tehokas saavuttamaan asioita. Hän saattaa saada tehtävänsä nopeasti tehtyä ja jäädä ihmettelemään miksi muut ovat niin hitaita. Haasteena tässä on se, että Neitsyt on melko tietoinen tehokkaasta työskentelystään ja tyytymättömyys toisten tapaan hoitaa asioita saattaa johtaa kasvavaan työmäärään ja vastuuseen. Hidasta Neitsyt tahtisi ja opi hyväksymään myös muiden tapa työskennellä. Olemme kaikki hyviä tietyillä alueilla. Ottamal

Rapu 2018!

♋ Rapu: "Tunnen kaiken ylpeydellä" Rapu on yksi väärinymmärretyistä eläinradan merkeistä. Toivottavasti tämä väärinymmärrys korjaantuu vuoden 2018 aikana. Rapua on usein kuvattu sensitiiviseksi jopa niin liioitellusti, että myös itku voi olla herkässä. Tällainen uskomus ei ole ehkä aivan paikkansapitävä siinä mielessä, että tällaiset uskomukset saattavat keskittää huomion dramaattisuuteen, vaikka todellisuudessa kyse on aivan muusta. Ravut ovat herkkiä aistimaan tunteita. Ravun hallitsijaplaneetta on kuu, joka edustaa feminiinistä energiaa, vesi-elementtiä, alitajuntaa, symboleja ja äitiyttä tai äidillistä huolehtimista. Ravun herkkyydestä mainittakoon esimerkiksi äidit, jotka monesti saattavat tuntea lapsen hädän ja tarpeen, vaikka lapsi olisi toisella puolella planeettaa. Tämän intuition kanssa samoille taajuuksille virittäytyminen vaatii herkkyyttä paitsi vastaanottaa näitä viestejä mutta myös tulkita niitä. Intuitiiviset viestit ilmenevät Ravulle emootioina, joi